Friskis Waarde 1: Beweging moet leuk zijn

Published on February 5, 2019


Zoals je waarschijnlijk weet, is Friskis & Svettis een sportorganisatie die volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Maar Friskis is zoveel meer dan dat. De vrijwilligers, inclusief instructeurs, besteden er hun tijd, energie en vaardigheden aan omdat ze in erin geloven en veel voor hen betekent.

Wist je dat elke Friskis-instructeur bij het afstuderen een boekje krijgt met de 12 Friskis-waarden? Deze waarden vertegenwoordigen alles wat de instructeurs tijdens hun maanden training leren en tonen de kern van waar het bij het oefenen met Friskis om draait.

Daarom hebben we onze vrijwilligers (instructeurs, hosts, bestuursleden, enz.) gevraagd om hun favoriete Friskis-waarden te delen en te beschrijven wat het voor hen betekent hoe het hen helpt in hun rol binnen Friskis. Het is zowel een illustratie van waarin we geloven als een organisatie, als een manier om beter te laten zien hoe deze mensen van een sportervaring een Friskis-ervaring maken.

Wij zijn Friskis. Dit zijn onze waarden.


 

Waarde 1: BEWEGING MOET LEUK ZIJN (Lies)

Toen we onze geliefde instructrice Lies, vroegen om als eerste bij te dragen aan dit project, vond ze het moeilijk vond om één waarde te kiezen. Ze voelen tenslotte allemaal goed! Maar als er een tussenuit springt, is het waarschijnlijk: BEWEGING MOET LEUK zijn. Uiteindelijk werd het menselijk lichaam gemaakt om gebruikt te worden. Wanneer we bewegen, voelen we ons goed. Maar als we het regelmatig doen, moet het leuk zijn. Beweging zou een ervaring moeten zijn. Wanneer we coachen en lesgeven is het een uitdrukking van onszelf.

Maar geloof ons niet op ons woord, want zoals Lies zegt: “Natuurlijk sporten we om fit en gezond te blijven. Maar terwijl je er toch mee bezig bent bent, kun je net zo goed plezier hebben! Een Friskis-sessie moet je doen glimlachen en goed laten voelen, of het nu is door de muziek, het enthousiasme van de mensen om je heen, of de adrenaline van sporten – hoogstwaarschijnlijk, een beetje van elk van deze redenen. Het maakt Friskis uniek en wat maakt het is zoveel gemakkelijker om te blijven gaan.

Zij is niet de enige die dit gevoel heeft. Een Zweedse instructeur, Maja S nnerbo, beschreef deze waarde op de volgende manier: De vreugde van beweging is een goede manier om het te zeggen. Het vat alle positieve gevoelens die ik krijg wanneer ik mijn lichaam gebruik voor het beoogde doel: beweging. Hoewel dat voor mij nog steeds te zwak klinkt. Een echte goede trainingssessie zorgt ervoor dat ik gewoon geniet van het leven.

Zoals de talrijke deelnemers die regelmatig deelnemen aan haar sessies hebben kunnen ondervinden, neemt Lies haar favoriete Friskis-waarde ter harte en het haar persoonlijke missie maakt om ervoor te zorgen dat iedereen plezier aan haar heeft.

Maar laten we even een momentje nemen om deze instructeur die graag plezier maakt beter te leren kennen. Na 10 jaar geleden lid te worden van friskis, besloot ze om in het begin van 2013 vrijwilliger te worden (zowel als gastheer en lid van het Comms team) alvorens in augustus 2017 de duik te nemen in het (niet zo) onbekende en volwaardige instructeur te worden. Ze heeft een exotische achtergrond, aangezien ze in België is opgegroeid. Ze heeft ook publiekelijk verklaard dat ze zich in de regel altijd beter voelt na een Friskis-sessie dan daarvoor.

Oh en haar motto is: “Je zult er spijt van krijgen dat je iets niet probeert dan dat je spijt krijgt van iets proberen dat niet lukt“.  Dus kom zelf maar eens kijken hoe leuk Lies’ sessies zijn!

Je kunt elke woensdag mediumsessies met Lies volgen op onze locatie op de campus van de VUB om 19.00 uur.

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Not a member yet? Subscribe to our newsletter

  • Newsletter

  • Follow us on Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend