Friskis Waarde 3: Onafhankelijkheid is onschatbaar

Published on April 10, 2019


Zoals je waarschijnlijk weet, is Friskis & Svettis een sportorganisatie die volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Maar Friskis is zoveel meer dan dat. De vrijwilligers, inclusief instructeurs, besteden er hun tijd, energie en vaardigheden aan omdat ze in erin geloven en veel voor hen betekent.

Wist je dat elke Friskis-instructeur bij het afstuderen een boekje krijgt met de 12 Friskis-waarden? Deze waarden vertegenwoordigen alles wat de instructeurs tijdens hun maanden training leren en tonen de kern van waar het bij het oefenen met Friskis om draait.

Daarom hebben we onze vrijwilligers (instructeurs, hosts, bestuursleden, enz.) gevraagd om hun favoriete Friskis-waarden te delen en te beschrijven wat het voor hen betekent hoe het hen helpt in hun rol binnen Friskis. Het is zowel een illustratie van waarin we geloven als een organisatie, als een manier om beter te laten zien hoe deze mensen van een sportervaring een Friskis-ervaring maken.

Wij zijn Friskis. Dit zijn onze waarden.


 

Waarde 3: ONAFHANKELIJKHEID IS ONSCHATBAAR (DANIELA)

Van Daniela, een van onze meest recente instructeurs, waren we zeer benieuwd welke waarde zij zou kiezen. Maar we waren niet verrast toen ze ons vertelde dat haar favoriete Friskis waarde “ONAFHANKELIJKHEID IS ONSCHATBAAR” is:

“Friskis is een door vrijwilligers gedreven non-profit organisatie. Wij handelen niet met het oog op enig economische profijt. Wij doen het omdat we geloven in wat we doen. Dat is onze sterkte en deze onafhankelijkheid is van onschatbare waarde. Friskis wil workouts toegankelijk maken voor iedereen. Daarom bieden we zomersessies in het park aan en kost het lidmaatschap geen fortuin. Friskis is er voor mensen van 3 tot 100 (zelfs 100+) en richt zich niet tot een enkele doelgroep.

De financiering voor onze activiteiten komt enkel van onze leden en zij hebben ook zeggenschap in onze beslissingen. Trouwens, de jaarlijkse AV komt er binnenkort aan!

Friskis is er voor de workouts. Niet meer en niet minder! We hebben geen interesse om jullie gegevens te verkopen of om ergens winst uit te halen. Onze democratische structuur beslist aan welke evenementen we met ons team zullen deelnemen, zoals de 20 km door Brussel of La Bruxelloise, en welk goed doel we zullen steunen, vb. Les Luciolles. Is dat niet schitterend?

Bovendien is Friskis gebouwd op de mensen die het dragen. Mensen van verschillende landen met verschillende achtergronden, die veel verschillende talen spreken, vinden allemaal hun waarden en ideeën terug in die ene organisatie waar ze graag hun vrije tijd aan besteden. Dus gaat het natuurlijk niet enkel over de onafhankelijkheid van de organisatie, maar ook over de onafhankelijkheid van elk lid apart. Het is vrij eenvoudig om als lid vrijwilliger te worden of omgekeerd, afhankelijk van de eigen onafhankelijke keuze. En als een instructor kies ik zelf de muziek die ik het best geschikt vind voor mijn sessie. Met zulke diversiteit aan instructors, kan je er zeker van zijn verrast te worden telkens je een nieuwe sessie of een nieuwe intensiteit uitprobeert.”

Nu jullie een idee hebben van haar manier van denken, laten we jullie nog wat nader kennis maken met onze instructor. Daniela, afkomstig van Oostenrijk, was 14 jaar lid voor ze besloot om de stap te zetten om instructeur te worden, haar manier om iets terug te geven aan Friskis en om tegelijkertijd voor zichzelf de lat wat hoger te leggen.

Ze werd verliefd op onze organisatie nadat ze door een vriend werd gemotiveerd om Friskis uit te proberen. De vriend werd, voor het aanbrengen van een nieuw lid, beloond met een T-shirt. Het cadeau bleek meer dan terecht.

Jullie kunnen van Daniela’s sessie genieten elke maandag om 13u op onze locatie in Etterbeek.

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Not a member yet? Subscribe to our newsletter

  • Newsletter

  • Follow us on Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend