Friskis Waarde 4: Beweging moet zorgen voor persoonlijke ontwikkeling

Published on May 5, 2019


Zoals je waarschijnlijk weet, is Friskis & Svettis een sportorganisatie die volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Maar Friskis is zoveel meer dan dat. De vrijwilligers, inclusief instructeurs, besteden er hun tijd, energie en vaardigheden aan omdat ze in erin geloven en veel voor hen betekent.

Wist je dat elke Friskis-instructeur bij het afstuderen een boekje krijgt met de 12 Friskis-waarden? Deze waarden vertegenwoordigen alles wat de instructeurs tijdens hun maanden training leren en tonen de kern van waar het bij het oefenen met Friskis om draait.

Daarom hebben we onze vrijwilligers (instructeurs, hosts, bestuursleden, enz.) gevraagd om hun favoriete Friskis-waarden te delen en te beschrijven wat het voor hen betekent hoe het hen helpt in hun rol binnen Friskis. Het is zowel een illustratie van waarin we geloven als een organisatie, als een manier om beter te laten zien hoe deze mensen van een sportervaring een Friskis-ervaring maken.

Wij zijn Friskis. Dit zijn onze waarden.


 

Waarde 4: BEWEGING MOET ZORGEN VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING (SOPHIE)

Sophie Béreau

Sophie staat bekend als één van onze meest enthousiaste instructeurs en haar toewijding aan Friskis is ongeëvenaard. Dus we waren allemaal heel nieuwsgierig om haar favoriete friskis-waarde te leren kennen: BEWEGING MOET ZORGEN VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING:

“Je moet risico’s nemen, jezelf zijn en vertrouwen hebben in je onderbuikgevoel. Je moet ook denken aan je eigen welzijn, het is gemakkelijker om er voor anderen te zijn als je voor jezelf zorgt en ervoor zorgt dat je je goed voelt.”

“Bovendien maken muziek en beweging emoties vrij die ons helpen vertrouwen op te bouwen in ons lichaam en onszelf. Beweging zou een zinvolle en positieve ervaring moeten zijn die we steeds opnieuw willen hebben. Dit is wat Friskis voor me is … hoe meer ik het doe, hoe meer ik ervan geniet! “

Nu je haar gedachten hebt gehoord, kunnen we haar ook wat beter leren kennen. Sophie begon als een eenvoudige deelnemer toen ze in 2009 vanuit haar geboorteland Frankrijk naar België kwam. Een semester later werd ze host voor de prachtige danssessies van Mónica. In 2011 werd ze een jympa-instructeur. Ze geniet van de kosmopolitische uitstraling, de fijne en leuke sfeer, de sportieve uitdaging en de mogelijkheid om “youhou” uit te roepen tijdens het sporten, samen met vele andere dingen die te lang zouden duren om op te sommen.

Je kunt elke woensdag Medium sessies volgen met Sophie op onze locatie in Etterbeek om 12.30 uur.

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Not a member yet? Subscribe to our newsletter

  • Newsletter

  • Follow us on Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend