Instructeur worden – Deel 1: Magda

Published on oktober 3, 2018


Zoals je misschien weet is Friskis een organisatie doe volledig door vrijwilligers wordt georganiseerd. Maar wat je misschien nog niet weet is de passie en toewijding dat onze vrijwilligers motiveert!

Dit geldt meer dan ooit voor onze instructeurs. Voordat ze hun witte instructeurs-shirts mogen dragen, moeten ze een lang en selectief trainingsproces ondergaan dat enkele maanden duurt, inclusief training op ons hoofdkantoor in Zweden.

Zie ook:

 


Hoofdstuk 1: Magda’s dagboek

26 november 2017: Het begint! Een selectietest in de spiegelkamer in Maalbeek na een volledige stationsessie met Senta. We waren met 6 kandidaten en ieder van ons moest een programma van 6 minuten voor de anderen uitvoeren. Ik genoot van elke minuut van de selectietest, nou … het improvisatiedeel was minder leuk … eigenlijk was het nogal stressvol … maar ik kwam er doorheen!

 

19 december: eindelijk goed nieuws! Ik ben aangenomen voor de training in Zweden! Mijn reis om een instructeur te worden, gaat verder…

 

Januari/februari: we hebben vernomen dat er 3 Jympa, 1 Family en 1 Yoga instructeur naar Zweden wordt gestuurd vanuit Brussel.

22-25 maart: ETTAN-training in Lillsved, Zweden. Een algemene training met instructeurs uit Zweden, Frankrijk, Schotland en natuurlijk België in het Engels met de fantastische leiders Emma en Nick. Leren over spieren, lichaamsfuncties, correcte bewegingen, voeding, leiden, muziek, oogcontact en honderden andere aspecten van Friskis. We hebben gejogd in de sneeuw aan het joggen in de sneeuw, lezingen en trainingen gekregen, plezier gemaakt en om de 2 uur kregen we een snack genaamd FIKA! Dit was een heel belangrijk onderdeel voor het socializen!

April-mei: Op zoek naar de muziek met de juist BPM (beats per minute) …

27 juni-1 juli: Jympa training! Tot nu toe concentreren we ons alleen op toekomstige Jympa-instructeurs, in een kleine groep van 6 Engelssprekenden en 13 Zweeden. Sneeuw werd vervangen door een duik in een nabijgelegen meer terwijl de rest lezingen waren gericht op correcte bewegingen, juiste muziek en natuurlijk … elke 2 uur werden voorzien van een snack genaamd FIKA! Een belangrijk onderdeel van de training was onszelf tijdens het oefenen opnemen in een video en feedback geven na het bekijken ervan.

En nu begint het echte werk voor ons! We hebben nu de muziek en enkele nummers die vooraf zijn bewerkt vanuit Zweden. Tijd om de hele sessie van 55 minuten af te ronden!

Juli, augustus: tussen de vakantieslots heb ik een ontmoeting gehad met Senta (mijn geweldige coach die instemde mijn allereerste sessie te superviseren) die me heel diplomatiek vraagt om een paar nummers te vervangen en mij erop wijst dat sommige van mijn bewegingen een beetje te snel, te intensief, te veel – niet goed… zijn. Grote dank hiervoor, want ik heb veel van haar geleerd.

22 augustus: testsessie met Daniela en Johanna.

26 augustus: mijn eerste testsessie voor echte mensen – mijn mede-Friskis-vrijwilligers!

30 augustus: deelnemen aan de slotsessie in het park

2 september: D-day! Christina komt uit Parijs om ons te inspeceren. Vandaar studeren we af! Na maanden hard werk komt het aan op dit moment! Tijd om te zien of ik heb wat nodig is een Friskis-instructeur te zijn…

De rest van dit verhaal is geschiedenis! Je kunt elke dinsdag genieten van Medium-sessies met Magda op onze locatie in Etterbeek om 13.00 uur en op zondag om 10.00 uur in Centre Sportif Mounier.


Magda’s eerste Jympa-afspeellijst:

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Volgende sessies

   29sep7:00 pm- 7:45 pmDance Explode 45'7:00 pm - 7:45 pm Etterbeek - Sport center De Maalbeek, Rue du Clocher 22 - 1040 EtterbeekLesgever: Viva
   Commentaren:
   Max 33 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

   29sep7:00 pm- 8:00 pmMedium7:00 pm - 8:00 pm VUB campus, Triomflaan / Boulevard du Triomphe 20 - 1050 Elsene / IxellesLesgever: Yvonne
   Commentaren:
   Max 14 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

   Naar de kalender

  • Nog geen lid? Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Newsletter

  • Volg ons op Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend