Lesgevers

Zo’n 25 toegewijde en gekwalificeerde lesgevers verzorgen de Friskissessies in Brussel. Een ding hebben ze allemaal gemeen: ze genieten ervan in het midden van een groep te staan en het plezier van het trainen over te brengen.

Hoe worden de lesgevers opgeleid?

Friskis Brussel organiseert geregeld selectietests voor nieuwe potentiële lesgevers. De beste kandidaten krijgen dan een kwalitatieve opleiding in Zweden.

De eerste fase van de training is theoretisch, met focus op anatomie, fysiologie, leiderschap en het concept en de waarden van Friskis&Svettis. De tweede fase is zeer praktisch. De kandidaten leren een sessie samenstellen, ze leren hoe ze muziek en ritme kunnen gebruiken voor de indoor sessies en de bewegingen voor outdoor sessies.

Na deze opleidingen moet de kandidaat een sessie van een uur samenstellen met zijn of haar eigen muziek en bewegingen. Dan volgt een examensessie voor een gecertificeerde examinator, die de eindbeslissing neemt of de kandidaat geschikt is om instructor te worden voor Friskis&Svettis.

Het hele proces, van de selectie tot de finale test om het certificaat te krijgen, duurt 8 tot 10 maanden. Elke drie semesters krijgt elke instructor nog een kwaliteitscontrole, waar hij of zij feedback krijgt op zijn of haar sessies door een ervaren en getrainde follow-up coach. Zo garanderen we dat alle lesgevers aan de normen van Friskis&Svettis blijven voldoen.

 


Dit zijn onze lesgevers:

 

Agnès Etienne

Agnès Etienne

Nordic Walking

Alice Polo

Alice Polo

Family, Jympa Celebrate

Meer

De Italiaanse Alice is al 10 jaar lid van F&S Brussel. Ze werd lid van omdat ze ervan houdt dat Friskis beweging van goede kwaliteit aanbiedt, die ook nog eens toegankelijk s voor iedereen. Plezier hebben en de hoge kwaliteit van beweging passen ook prima bij haar levensmotto ‘mens sana in corpore sana’.

Amélie Delforge

Amélie Delforge

Basic

Meer

Amélie’s “serieuze relatie ;)” met F&S is begonnen in 2009. Ze wou graag bijdragen omdat ze gelooft dat een gezond leven één van de belangrijkste sleutels tot geluk is. De familiale sfeer, het plezier en gebrek aan competitie, samen met het idee dat Friskis zichzelf niet te serieus in neemt terwijl ze toch beweging van hoge kwaliteit aanbied, is what deze Belgische voor het eerst aantrok tot de F&S familie!

Anne Dauvrin

Anne Dauvrin

Nordic Walking

Meer

Anne, onze “Brusseles”, werd lid van F&S om haar passie voor Nordic walking te delen met anderen. Dit maakt het mogelijk voor haar om af en toe deel te nemen aan uitdagingen zoals de 20km van Brussel, “la Bruxelloise” of het rondleiden van buitenlandse F&S leden in Brussel. Bij Friskis is niet alles altijd gemakkelijk… sommige instructies zijn moeilijk te volgen. Maar desondanks deze paar moeilijkheden is het altijd héél fijn om anderen te ontmoeten en om deel te nemen aan een of ander evenement, ook al is NW een beetje apart van de andere intensiteiten. Ze houdt niet meer bij hoel lang ze al betrokken is bij F&S omdat ze houdt van wat ze doet. Haar levensmotto is ‘voor een moedig hart is niets onmogelijk, en onmogelijk is geen Frans woord’.

Annika Hallonsten

Annika Hallonsten

Spinning Distance

Meer

Van oorsprong Zweeds, heeft Annika sinds de late jaren 80 deelgenomen aan Friskis en werd ze lid in 2005. Ze bekent dat ze van nature lui is en dat Friskis voor haar een geweldig goede reden is om uit haar sofa te komen om wat te gaan sporten! Ze houdt van de mix van mensen die ze in Brussel en bij Friskis tegenkomt. Ze is er vast van overtuigd dat het leven zo leuk is als je het zelf maakt en dus vindt ze dat het leven met Friskis, met zijn heerlijke mix van mensen, inderdaad geweldig leuk is!

Antonio Donadio

Antonio Donadio

Start to Run, Running Quality, Barbell

Meer

De afgelopen twee jaar heeft onze Belgische Antonio zijn passie voor lopen gedeeld met F&S Brussel als vrijwilliger. Aangetrokken door de energie en de vriendschap van de mensen gelooft hij dat het belangrijk is om het leven ten volle te leven en dat het te kort is voor negatieve energie!

Berit Koop

Berit Koop

Start to Run

Catarina Thornberg

Catarina Thornberg

Flex

Meer

Catarina was born in Sweden and moved to Brussels in 1996. Ever since she has been a part of F&S Brussels since she appreciates the F&S concept and values as her own. Not only, but she all enjoys the great variety of sessions & instructors.

Daniela Fraiss

Daniela Fraiss

Basic

Meer

Daniela, afkomstig uit Oostenrijk, is 14 jaar lid geweest voordat ze besloot de volgende stap te zetten en een instructeur te worden als een manier om iets terug te geven aan Friskis en zichzelf uit te dagen. Ze raakte gecharmeerd van onze organisatie nadat ze gemotiveerd was om het uit te proberen door een vriend die op dat moment een T-shirt kreeg voor het verwerven van een nieuw lid. Ik vermoed dat het T-shirt heeft afgerekend… Op de vraag wat ze het leukst vindt aan Friskis. Ze twijfelt niet: de mensen! Iedereen geeft iets speciaals: muziek, glimlach, kracht – het is die combinatie van verschillende mensen die Friskis uniek maakt.

Edite Kruze

Edite Kruze

Nordic Walking

Fleur Parnet

Fleur Parnet

Medium, Family Circuit

Meer

Al sportief van op jonge leeftijd in Frankrijk, wou ze altijd dat meer mensen aan sport deden, dus toen ze zich herkende in de waarden van F&S werd ze een vijftal jaar geleden instructeur. De sfeer van een fijne sportactiviteit met toffe mensen is wat ze het leukst vindt. Haar lievelingsdag is altijd “vandaag” — net zoals bij Winnie De Poeh!

George Paltoglou

George Paltoglou

Running Quality

Meer

Oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland, kwam George 4 jaar geleden van het Verenigd Koninkrijk naar Brussel en werd hij lid van Friskis. Hij werd een jaar geleden eerst vrijwilliger omdat hij meer aan Friskis en haar doel wou bijdragen vooraleer hij de stap zette om instructor te worden.
Zijn persoonlijke leuze luidt: “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, (een gezonde geest in een gezond lichaam)

Guy Tasmowski

Guy Tasmowski

Nordic Walking

Meer

Guy is Belg en lid van de Friskis gemeenschap sinds zo lang dat hij niet meer weet sinds wanneer. Aangetrokken door de internationale, ontspannen, vrije en vriendelijke sfeer in de groep wordt hij enkele jaren later een Friskis vrijwilliger. Hij ontdekt de fysieke en mentale voordelen van Nordic Walking en wordt als instructeur een vurige promotor van de discipline. Hij deelt de Friskis waarden en samen met hen helpt hij je je fit en energiek te voelen.

Johanna van Vrede

Johanna van Vrede

Medium

Meer

Johanna leeft volgens een levensecht en gelukkig levensmotto en daarom is zij bij F & S Brussels gekomen omdat het vriendelijk, gemakkelijk in de omgang, leuk en een multiculturele manier van sporten is. Ze is in 2012 als vrijwilliger toegetreden omdat het een leuke en leuke manier is om iets terug te doen in een organisatie waar je veel van krijgt. Johanna komt oorspronkelijk uit Nederland.

Lene Kristensen

Lene Kristensen

Flex, Core, Family, Family Circuit

Meer

Zoals de meesten van ons geniet Lene van het multiculturele aspect van F&S Brussel, aangezien zowel vrijwilligers als leden van verschillende delen van de wereld komen. Afkomstig uit Denemarken vind ze haar vrijwilligerservaring van de laatste 12 jaar fantastisch aangezien het een manier is om haar passie voor sport een hoger doel te geven – de mogelijkheid om als individu anderen te helpen veranderen en beter te doen voelen in hun dagelijkse leven. Geen wonder dat haar motto “geniet van het leven, blijf positief en blijf sterk” is!

Lies Lecomte

Lies Lecomte

Medium

Meer

Lies is een Belgische en werd in 2013 vrijwilliger bij F&S Brussel. In 2017 werd ze ook Jympa instructeur. Ze houdt van Jympa, de Friskis-sfeer, en het publiek. De boost in energie, vriendelijkheid en natuurlijk de complete workouts zijn de die ze kent! Je hebt meer spijt van niet te proberen dan van te proberen en te falen.

Lisa Kretschmann

Lisa Kretschmann

Yoga

Meer

Lisa houdt van beweging, sport en de sfeer bij Friskis! Ze doet al meer dan 17 jaar mee en is sinds 2002 ook instructeur bij onze club. Ze gelooft dat het leven geleefd en geliefd moet worden. Voor haar is de deelnemers kennen erg belangrijk en ze vindt dat het je deel doet uitmaken van een groep. Ze houdt van het internationale; samen zweten en genieten onafhankelijk van welke talen we spreken of waar we vandaan komen.

Magda Havlikova

Magda Havlikova

Medium, Jympa Celebrate

Meer

Magdalena is oorspronkelijk afkomstig uit de Tsjechische Republiek en geniet ervan deel uit te maken van de F & S-familie. Daarom is ze in 2008 vrijwilliger geworden. De gemakkelijke en plezierige manier om te sporten maakte dat ze telkens weer terug kwam, zelfs na enkele pauzes voor baby’s.

Mira Sallamo

Mira Sallamo

Medium Pulse, Yoga Energy

Meer

Mira krijgt zoveel positieve energie van de deelnemers, andere vrijwilligers en de beweging. Ook het blijvend leren en de balans die F&S bijdraagt aan haar leven en andere verbintenissen is haar belangrijkste motivatie om dit jaar na jaar te blijven doen. Ze begon in 1994 in haar thuisland bij F&S Helsinki. Daarbij geniet ze vooral van het internationale aspect, de verwelkomende, ontspannen sfeer en de kwaliteitsvolle workouts die F&S aanbied. Haar motto is dat het leven draait om balans!

Monica De Guchteneere

Monica De Guchteneere

Dance Fusion, Medium, Family Circuit

Meer

De Argentijnse Monica werd eerst aangetrokken door het concept 20 jaar geleden toen ze lid werd in F&S Brussel. Haar ultieme doel is de gedeelde energie tijdens de sessies, de vreugde en goede sfeer met een beetje beweging.

Philippe Arets

Philippe Arets

Running Distance, Nordic Walking

Meer

Philippe, één van onze Belgische instructeurs is vrijwilliger aangezien hij de sfeer en waarden die gedeeld worden door de leden van de Friskis-gemeenschap zo leuk vindt. Hij ontdekte F&S Brussel in de zomer van 2012 en werd een lid na de zomer van 2013. Sporten met enthousiasme en een positieve houding is waar hij het meest van geniet en zijn motto is “beter traag in de juiste richting wandelen dan lopen naar de slechte”.

Senta Freitag

Senta Freitag

Station Medium 75

Meer

Senta werd lid van F&S via een vriend in 1997 toen ze net aangekomen was in Brussel vanuit Duitsland. Ze merkte al snel dat het de perfecte manier was om fit te worden en te blijven en besloot host te worden. Na enkele jaren verschillende soorten sessies te hosten werd ze instructeur aan het begin van 2005. Eerst gaf ze medium lessen, maar door de jaren heen haalde certificaten in strength, Basic, Core, Pulse en meest recent Stations. De familiale sfeer van F&S, kwaliteit van de sessies en het feit dat de organisatie niet commercieel is, zorgen ervoor dat ze verder wil doen “zolang mijn lichaam het toelaat :-)”!

Sophie Béreau

Sophie Béreau

Medium

Meer

Sophie begon als lid toen ze van Frankrijk naar België verhuisde in 2009. Een semester layer werd ze host voor Mònica’s geweldige dance-sessies. In 2011 werd ze Jympa-instructeur. Ze blijft bij Friskis voor de Jympa – iets wat ze in Parijs had ontdekt – maar ook om mensen te moeten buiten de academische wereld toen ze nog steeds studeerde. Ze houdt van de cosmopolitische omgeving, de leuke en vriendelijke sfeer, de sportieve uitdaging en de mogelijkheid om luid “joehoe” te roepen bij het sporten samen met vele andere dingen die te lang zouden duren om op te noemen!

Tarja Kallio

Tarja Kallio

Intensive, Barbell Interval

Meer

Sport is altijd een belangrijk element geweest in het leven van Tarja. Door vrijwilliger te zijn vindt ze dat ze actiever kan zijn in een organisatie waar ze van houdt. Ze is al 15 jaar lid, en 10 jaar instructeur. Ze geniet vooral van de mensen en de sfeer die gecreëerd wordt tijdens de F&S sessies. Afkomstig uit Finland gelooft Tarja dat het belangrijk is niet alleen te hopen voor dingen… maar er ook voor te werken!

Vasilios Vamvakas

Vasilios Vamvakas

Spinning Distance

Viva Kerpanova

Viva Kerpanova

Dance Fusion

Yvonne John

Yvonne John

Medium


Instructeurs op pauze

Annika Ostergren Pofantis

Annika Ostergren Pofantis

Basic, Family, Family Circuit, Medium Station

Meer

De Zweedse Annika is al sinds 2003 vrijwilliger voor Friskis&Svettis in Luxemburg en Brussel en ze heeft al verschillende rollen op zich genomen: van bestuurslid tot communicatie tot lesgeven aan volwassenen en kinderen. Ze is graag instructeur omdat het haar energie en vreugde geeft lessen te geven aan deelnemers die er volledig voor gaan en blijven glimlachen! Lachen is zelfs haar levensmotto en dat is precies wat ze doet door deel uit te maken van een organisatie die steeds meer mensen bereikt dankzij haar fantastische workouts en unieke sfeer. Friskis heeft een echt succesrecept met het aannemen van vrijwilligers en deelnemers van alle hoeken van de wereld!

Birgitta Johnsson Mangan

Birgitta Johnsson Mangan

Basic

Meer

Birgitta houdt ervan deel uit te maken van een niet-elitaire gemeenschap. Als bonus is het ook nog eens een betaalbare manier om fit te blijven. F&S Brussel is betekent voor haar gezelschap en plezier en dit is al zo sinds 1994. Ze komt oorspronkelijk uit Zweden en werkt ervoor om jaar vrienden, familie, collega’s en leerlingen van dienst te zijn.

Claudia Granada

Claudia Granada

Family

Meer

Afkomstig uit het zonnige Portugal, heeft Claudia haar zonnige natuur naar Friskis gebracht sinds ze er in 2017 lid van werd. Ze werd meteen verliefd op de organisatie die vol passie en warmte is, met mensen van over de hele wereld en met verschillende achtergrond die elk op hun beurt er iets vinden dat bij hen past. Ze greep gretig de gelegenheid om meer betrokken te zijn en iets terug te geven door instructeur te worden. Ze gelooft dat F&S Brussel twee speciale ingrediënten combineert die erg goed samengaan: gelukkige mensen en fijne sport. Op deze manier is gezond en fit blijven een collectieve en een prettige uitdaging.

Marika Armanovica

Marika Armanovica

Yoga

Berit Koop

Martin Karlsson

Running Quality

Meer

Zweeds van oorsprong, is Martin al sinds 2003 trots lid van Friskis en was hij maar al te blij dat hij dat kon blijven toen hij in 2014 naar Brussel verhuisde. Hij houdt van de gemoedelijke sfeer en de positieve ingesteldheid die hij bij Friskis vindt, en van het feit dat, bij elke sessie die hij bijwoont, hij erop kan rekenen te zweten met een glimlach op zijn gezicht. Zijn levensleuze is “Lach en word beter”, dus voelt hij zich heel erg thuis bij Friskis waar hij beide combineert.

Nolwenn Cozigou

Nolwenn Cozigou

Medium

Meer

De afgelopen 15 jaar als F&S instructeur geniet Nolwenn van het plezier en beweging zonder oordelen en dat je kan zijn wie je bent bij F&S Brussel. Dit sluit naadloos aan bij haar motto dat je van iedereen moet houden met zijn gelijkenissen en verschillen. Nolwenn is half Iers, half Frans, maar is geboren in België.

Przemek Sowinski

Przemek Sowinski

Medium

Meer

Przemek kwam bij F&S om lid te worden van een bende gekke, energie mensen gekleed in rood en wit, eerst als lid in 2008 en als instructeur in 2009. Hij werd een fitness instructeur om de mogelijkheid te hebben om zijn eigen sessies samen te stelen, met veel rockmuziek! Hij geniet van het enthousiasme van de vrijwilligers, de gelijkheid van de deelnemers en de energie van de instructeurs. Hij komt oorspronkelijk uit Polen (Gdansk) en zijn motto is “Carpe Diem”.

Thibaud Hilmarcher

Thibaud Hilmarcher

Spin

Meer

De Franse Thibaud is al lid sinds 2013, instructeur sinds 2014 en was tussen 2015 en 2017 de voorzitter van onze Brusselse sportclub. Hij kwam oorspronkelijk bij Friskis door de kwaliteit van de workouts en de zweterige, lacherige atmosfeer. Hij houdt van sporten met gemotiveerde mensen. Bij Friskis gaan is als lid worden van een leuke en internationale familie. Zijn levensmotto is “Altijd proberen. Altijd falen. Maakt niet uit. Probeer opnieuw. Faal opnieuw. Faal beter.”

Valentine De Luca

Valentine De Luca

Basic, Yoga

Meer

Valentine is een geboren en getogen Belgische die al 9 jaar vrijwilliger is bij F&S Brussel omdat het leuk is en omdat het deel is gaan uitmaken van haar sociaal leven. Ze houdt van de positieve sfeer en gelooft dat het belangrijk is naar je ware zelf te luisteren.

 • Volgende sessies

  4aug7:00 pm- 8:00 pmCore7:00 pm - 8:00 pm Etterbeek - Sport center De Maalbeek, Rue du Clocher 22 - 1040 EtterbeekLesgever: Lene
  Commentaren:
  Max 33 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

  5aug7:00 pm- 8:30 pmNordic Walking7:00 pm - 8:30 pm Woluwé Park (bus stop 36 "Chien Vert"), Rue du Bemel , 1150 Woluwé-Saint-PierreLesgever: NW Team
  Commentaren:
  Max 20 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

  Naar de kalender

 • Nog geen lid? Abonneer je op onze nieuwsbrief

 • Newsletter

 • Volg ons op Facebook

  facebook twitter
  X

  Send this to friend