Steun samen met Friskis “Les Lucioles” op de 20 km van Brussel

Published on April 12, 2019


Friskis zal met een eigen team deelnemen aan de 20 km van Brussel 2019 (meer info hier), maar bij Friskis vinden we het niet enkel belangrijk om te lopen… maar ook om er plezier aan te beleven en – om voor een goed doel te lopen! 

We zijn dan ook trots dat dit jaar Friskis een team vormt met kinderopvang “Les Lucioles”. Dit is een speciale geïntegreerde kinderopvang in Lasnes die zowel “normale” als kinderen met bijzondere noden tot de leeftijd van 6 jaar aanvaardt. Ze werd in 1990 opgericht door ouders die geconfronteerd werden met een aanzienlijk gebrek aan een bestaande structuur voor het opvangen van kinderen met een fysieke of mentale handicap, met het idee om ook “normale” kinderen te aanvaarden zodat iedereen wel zou varen bij de voordelige effecten van een dergelijke diversiteit.

Kinderen met beperkingen hebben speciale zorgen nodig die het uit verplegers, fysiotherapeuten, spraaktherapeuten en andere specialisten bestaande multidisciplinaire team van “Les Lucioles” wil bieden. Deze zorgen situeren zich op zowel medisch, cognitief, sociaal, voedings-, als communicatief gebied.

Waarom “Les Lucioles”?

Het zoontje van twee van onze leden heeft een zeldzame genetische ziekte en kan niet terecht bij een normale kinderopvang. De zoektocht naar een gespecialiseerde instelling was zeer lastig, aangezien deze plaatsen erg zeldzaam zijn in en rond Brussel. Maar uiteindelijk vonden ze een plaats in “Les Lucioles” en zijn ze uitermate tevreden met deze instelling die ze graag willen steunen: “Ze zorgen uitzonderlijk goed voor de kinderen en geven ze alle aandacht die ze nodig hebben, met volledige toewijding en professionalisme.”

Helaas is de overheidssteun onvoldoende om hun dagelijkse werking te garanderen, en daarom rekenen ze op donaties, steun van niet-gouvernementele organisaties zoals CAP48 en andere speciale acties, voor het aankopen van nieuw materiaal, het betalen van gespecialiseerd personeel en het organiseren van educatieve evenementen voor kinderen.

Friskis zal een eigen bijdrage leveren aan deze instelling in het kader van de 20 km van Brussel, en we willen graag al onze lopers en al onze leden die onze lopers steunen, aanmoedigen om een gift te doen aan de kinderopvang. Gelieve hieronder de bankgegevens te vinden:

Les Lucioles
IBAN: BE53 9799 9421 6053
BIC: ARSPBE22

Om het voor de kinderopvang gemakkelijker te maken om de aan onze 20K actie verbonden giften terug te vinden, vragen we om bij het uitvoeren van de betaling volgende mededeling toe te voegen: “Friskis 20K 2019

Wanneer je een bedrag van € 40 of meer overmaakt, heb je recht op een fiscale tegemoetkoming (waarmee je tot 45% kan terugkrijgen van de belastingen).

Meer informatie over de kinderopvang vind je op de website www.leslucioles.be of in onderstaande brochures (in het Frans):

We zijn erg enthousiast over deze extra liefdadigheidsdimensie van het Friskis 20K team! 

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Not a member yet? Subscribe to our newsletter

  • Newsletter

  • Follow us on Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend