Friskis Waarde 2: Beweging moet vrij zijn van prestatiedruk

Published on February 26, 2019


Zoals je waarschijnlijk weet, is Friskis & Svettis een sportorganisatie die volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Maar Friskis is zoveel meer dan dat. De vrijwilligers, inclusief instructeurs, besteden er hun tijd, energie en vaardigheden aan omdat ze in erin geloven en veel voor hen betekent.

Wist je dat elke Friskis-instructeur bij het afstuderen een boekje krijgt met de 12 Friskis-waarden? Deze waarden vertegenwoordigen alles wat de instructeurs tijdens hun maanden training leren en tonen de kern van waar het bij het oefenen met Friskis om draait.

Daarom hebben we onze vrijwilligers (instructeurs, hosts, bestuursleden, enz.) gevraagd om hun favoriete Friskis-waarden te delen en te beschrijven wat het voor hen betekent hoe het hen helpt in hun rol binnen Friskis. Het is zowel een illustratie van waarin we geloven als een organisatie, als een manier om beter te laten zien hoe deze mensen van een sportervaring een Friskis-ervaring maken.

Wij zijn Friskis. Dit zijn onze waarden.


 

Waarde 2: BEWEGING MOET VRIJ ZIJN VAN PRESTATIEDRUK (CALLE)

Iedereen in Friskis kent Calle en zoniet, dan moet je hem leren kennen! Ik meen het, het zal je dag opvrolijken! Hij is een van onze geliefde hosts, en vertegenwoordigt de Friskis-spirit als geen ander. Dus we wouden absoluut zijn mening horen over zijn favoriete Friskis-waarde: BEWEGING MOET VRIJ ZIJN VAN PRESTATIEDRUK:

“Ja, Friskis is niet competitief. Dat betekent niet dat het geen uitdaging kan zijn, maar jij bent zélf de uitdaging. Beetje bij beetje je grenzen verleggen: Vorige week kon ik niet eens mijn enkels aanraken en deze week raak ik bijna mijn tenen aan! Of: deze week heb ik een hele kilo aan de barbell toegevoegd!  Of gewoon:  Ja! Ik ben op tijd weggegaan van mijn kantoor voor een sessie!   
Het gaat niet om prestaties, maar om geïnspireerd te worden om drempels te overschrijden en te genieten terwijl je het doet. Dus kom je terug voor meer. Dat is Friskis.

Friskis is giftig! Elke sessie zou een waarschuwingsbord moeten hebben:  Waarschuwing! Friskis is zeer verslavend. U wilt misschien nooit een andere workout doen. Ik ben zelf waarschijnlijk een veelzeggend voorbeeld: ik ben al 25 jaar verslaafd en verlaat elke sessie met een glimlach. En niet omdat ik de spinning sessie op een graadje moeilijker heb overleefd, of omdat ik een extra push-up op mijn tenen kon doen, maar omdat ik een uur lang omringd was door leuke mensen, allemaal gericht op een instructeur die weet te inspireren en motiveren. De instructeur gaat ervoor, en ik hoef alleen maar te volgen.”

Nu je zijn gedachten hebt gehoord, nemen we even de tijd om onze lieve host beter te leren kennen. Calle kan gewoon niet wegblijven bij F&S Brussels! Hij is lid sinds 1996 en vrijwilliger van 1996 en kan gewoon niet genoeg krijgen van de sessies met veel aardige mensen. Hij voelt zich in goede handen bij de topinstructeurs van F&S, en die persoonlijke touch tovert steeds een glimlach op zijn gezicht. De Zweedse Calle werkt graag hard en speelt hard, altijd met een glimlach. We garanderen dat wanneer je hem ziet terwijl hij host, een handje toesteekt, of enthousiast deelneemt … hij zeker zal glimlachen.

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Not a member yet? Subscribe to our newsletter

  • Newsletter

  • Follow us on Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend