Waarde 5: Bewegen is heel gewoon

Published on June 3, 2019


Zoals je waarschijnlijk weet, is Friskis & Svettis een sportorganisatie die volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Maar Friskis is zoveel meer dan dat. De vrijwilligers, inclusief instructeurs, besteden er hun tijd, energie en vaardigheden aan omdat ze in erin geloven en veel voor hen betekent.

Wist je dat elke Friskis-instructeur bij het afstuderen een boekje krijgt met de 12 Friskis-waarden? Deze waarden vertegenwoordigen alles wat de instructeurs tijdens hun maanden training leren en tonen de kern van waar het bij het oefenen met Friskis om draait.

Daarom hebben we onze vrijwilligers (instructeurs, hosts, bestuursleden, enz.) gevraagd om hun favoriete Friskis-waarden te delen en te beschrijven wat het voor hen betekent hoe het hen helpt in hun rol binnen Friskis. Het is zowel een illustratie van waarin we geloven als een organisatie, als een manier om beter te laten zien hoe deze mensen van een sportervaring een Friskis-ervaring maken.

Wij zijn Friskis. Dit zijn onze waarden.


 

Waarde 5: BEWEGEN IS HEEL GEWOON (OLIVIER)

Olivier staat vooral bekend als een van onze meest vrolijke en leuke hosts. Het is echt onmogelijk om niet te lachen wanneer hij in de buurt is. Hij heeft lang en diep nagedacht vooraleer hij zijn favoriete Friskis waarde uitkoos: BEWEGEN IS HEEL GEWOON

“Bewegen, of tenminste de manier waarop ik het beleef, gaat over het lichaam meer vrijheid bieden door zijn interne mogelijkheden uit te breiden, zeker in een tijdperk waarin de meesten onder ons gewoonlijk langer dan een halve dag zittend doorbrengen. Bewegen heeft ook een groot en bewezen effect op de geest en de neurale verbindingen.

Hij voegt ook nog toe: “Ik word altijd triest wanneer ik mensen hoor die rugklachten hebben of wanneer ik iemand zie die moeite heeft de trap op te gaan omwille van stramme benen of heupflexor. Yoga is werkelijk een inspirerende activiteit die al duizenden jaren mensen heeft geholpen en Flex is een fantastische variant ervan die vooral focust op het dynamisch stretchen van het lichaam.

Het geeft ons lichaam en onze ledematen meer bereik en behoedt ze voor vroegtijdige veroudering, wat misschien niet zo veel indruk maakt als een perfecte six-pack, maar zo onschatbaar is dat ik met plezier nog 50 jaar verder wil Flexen J”

Nu dat jullie zijn gedachten hebben gehoord, nemen we graag even de tijd om onze host wat beter te leren kennen. Onze immer vrolijke Belgische Olivier koos ervoor om F&S vrijwilliger te worden en zo gehoor te geven aan een roeping en om te tonen hoeveel hij van de organisatie houdt. Omdat hij geniet van de energie die van de instructors uitgaat, van de diversiteit en de betaalbaarheid van F&S, besloot hij om in 2016 host te worden. En dus is het voor ons geen verrassing wanneer hij vertelt dat zijn levensmotto “Oppa Gangnam style!” luidt. J

Jullie kunnen elke dinsdag van zijn gezelschap genieten tijdens de Flex 45’ van Lene en elke woensdag tijdens de Flex / Yoga sessie in Hiel.

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Not a member yet? Subscribe to our newsletter

  • Newsletter

  • Follow us on Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend