Waarde 8: iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten

Published on August 13, 2019


Zoals je waarschijnlijk weet, is Friskis & Svettis een sportorganisatie die volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Maar Friskis is zoveel meer dan dat. De vrijwilligers, inclusief instructeurs, besteden er hun tijd, energie en vaardigheden aan omdat ze in erin geloven en veel voor hen betekent.

Wist je dat elke Friskis-instructeur bij het afstuderen een boekje krijgt met de 12 Friskis-waarden? Deze waarden vertegenwoordigen alles wat de instructeurs tijdens hun maanden training leren en tonen de kern van waar het bij het oefenen met Friskis om draait.

Daarom hebben we onze vrijwilligers (instructeurs, hosts, bestuursleden, enz.) gevraagd om hun favoriete Friskis-waarden te delen en te beschrijven wat het voor hen betekent hoe het hen helpt in hun rol binnen Friskis. Het is zowel een illustratie van waarin we geloven als een organisatie, als een manier om beter te laten zien hoe deze mensen van een sportervaring een Friskis-ervaring maken.

Wij zijn Friskis. Dit zijn onze waarden.


 

Waarde 8: IEDEREEN MOET DE MOGELIJKHEID HEBBEN OM TE SPORTEN

Tarja Kallio

Tarja is een van onze meest populaire instructors. De band die ze met haar deelnemers heeft opgebouwd is uitzonderlijk sterk en wordt weerspiegeld in de genegenheid waarmee haar deelnemers over haar spreken. Eigenlijk is haar toewijding voor Friskis zo sterk dat we ons niet hoeven te verbazen over haar favoriete waarde: IEDEREEN MOET DE MOGELIJKHEID HEBBEN OM TE SPORTEN.

 “Friskis is voor iedereen, onafhankelijk van hoe oud of hoe fit je bent. Ik geloof dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te sporten, want dat is wat we nodig hebben om gezond te blijven en om van het leven te genieten. Friskis Brussel biedt een ruime keuze aan sessies, zodat elk van ons er kan vinden wat zij of hij leuk vindt. Maar aan welke sessie je ook deelneemt, je hebt altijd de mogelijkheid om ze op je eigen manier te doen; variaties op de oefeningen worden altijd aanvaard. Doe ze gewoon zo veel je kan, en doe ze op je eigen manier.

Bij Friskis Brussel hebben we hard gewerkt om ons doelpubliek uit te breiden. Een jaar geleden zijn we met “Family” en “Family Circuit” sessies gestart, waarbij kinderen en volwassenen samen sporten. Zelf heb ik jarenlang vanaf de kant van het sportterrein mijn eigen kinderen zien sporten, en ik wou dat 10 à 15 jaar geleden de mogelijkheid had gehad om dat samen met hen te doen. Maar het is fantastisch dat we nu wel die mogelijkheid hebben!

In Zweden heeft Friskis zelfs sessies voor groepen met speciale zorgen, zoals “Enkel jympa” (eenvoudige jympa) voor personen met een intellectuele beperking. Ik heb zelfs gehoord over een vereniging die sessies voor blinde mensen organiseerde, waarbij 7 à 10 instructors naar een enkele sessie komen en ze “strength stations” voor blinde mensen houden, stations waarbij de deelnemers met een touw met elkaar zijn verbonden en ze door de instructors bij elk station worden begeleid. Een geweldige manier om sporten voor deze groep mensen met bijzondere zorgen mogelijk te maken, helemaal volgens het motto dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te sporten.

 

Nu dat jullie haar gedachten hebben gehoord, maken we graag even tijd om onze geliefde instructor wat beter te leren kennen. Tarja is afkomstig uit Finland en sport heeft altijd een essentieel deel van haar leven uitgemaakt, en als vrijwilliger vindt ze dat ze actiever deel kan uitmaken van een organisatie die ze in haar hart draagt. Ze is waarachtig al 15 jaar lid van Friskis en al bijna 13 jaar instructor. De mensen en de sfeer die ze samen creëren tijdens de F&S Brussel sessies, is duidelijk waar ze het meest van geniet.

Tijdens onze Gratis Zomersessies kan je Tarja regelmatig spotten tussen de vrolijke bende in het Jubelpark. Toch, omdat ze al haar deel van de Gratis Zomersessies al voor haar rekening heeft genomen, zal je haar niet meer als instructor aan het werk zien voor haar reguliere Intensive en Barbel Interval sessies die ze zal hernemen wanneer ons nieuwe semester start op 1 september. 

 

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Upcoming sessions

   8jul7:00 pm- 8:00 pmMedium7:00 pm - 8:00 pm Etterbeek - Sport center De Maalbeek, Rue du Clocher 22 - 1040 EtterbeekInstructor: Magda
   Comments:
   Max 18 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

   8jul7:00 pm- 8:30 pmNordic Walking7:00 pm - 8:30 pm Woluwé Park (bus stop 36 "Chien Vert"), Rue du Bemel , 1150 Woluwé-Saint-PierreInstructor: NW Team
   Comments:
   Max 20 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

   Show more

  • Not a member yet? Subscribe to our newsletter

  • Newsletter

  • Follow us on Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend