Friskis-lid zijn – Hoofdstuk 3: Shane’s Spinningavontuur

Published on maart 8, 2020


Zoals je misschien wel weet, wordt Friskis volledig gerund door vrijwilligers. Maar het echte hart van de organisatie, dat zijn onze leden!

Zonder leden is er namelijk geen Friskis! Het is de toewijding en het enthousiasme van onze leden dat onze vrijwilligers steeds weer motiveert om hen het beste te bieden. We doen dingen samen als een groep, want dat is wat we zijn. Het is een symbiotische relatie. Elke instructeur, host en vrijwilliger begon zijn Friskis-carrière als lid.

Om deze reden hebben we onze leden gevraagd om hun Friskis-ervaringen te delen en waarom ze zoveel van bewegen en zweten houden.

Wij zijn Friskis. Dit zijn onze leden.


Hoofdstuk 3: Shane’s Spinningavontuur

Waarom ben je lid geworden van Friskis?

Voor mij lijkt het erg op de soorten fitnessactiviteiten die worden uitgevoerd op grote oorlogsschepen op zee. Op Nieuw-Zeelandse schepen heb je ongeveer 180 personeelsleden die allemaal hun conditie moeten behouden als onderdeel van hun werk, dus er is een Physical Training Instructor (PTI) op het schip geplaatst wiens taak het is om iedereen aan boord bewegingsmogelijkheden te bieden. Op mijn schip programmeerde de PTI vroeg in de ochtend fitnesslessen op de cockpit van het schip, soms tijdens de lunch en altijd in de late namiddag. Deze sessies duurden meestal ongeveer 45 minuten en omvatten een verscheidenheid aan lessen, van stations, aerobics en yoga tot circuits voor core-training  en trainingsstations met shuttle-runs daartussenin. De afwisseling maakte het leuk, maar nog belangrijker, het gaf me de kans om een ​​tijdje weg te zijn van mijn werk en wat te fitnessen met een groep gelijkgestemde collega’s en vrienden. Het helpt ook om een ​​anders routinematige dag op kantoor te werken op de computer, en in mijn geval ben ik verleden tijd, omgaan met de dagelijkse druk van het voeren van een oorlogsschip!

Dus toen ik begin vorig jaar door mijn collega’s op de ambassade van Nieuw-Zeeland werd benaderd om met hen mee te gaan voor een Friskis Celebrate)sessie op een middag, kon ik onmogelijk nee zeggen! Friskis biedt me de mogelijkheid om een ​​of twee keer per week een uur of twee weg te komen van het kantoor en om wat te bewegen en een tijdje niet aan werk te denken. Als tragische fietser die elke week reed, ben ik een grote fan van de Friskis Spin Class op dinsdagen in Jims (en ze doen ook donderdagavonden — maar ik ben ook een vader die ’s avonds thuis moet zijn om te werken voor mijn andere baas), en we deden ze ook op het schip. Ik ga graag met mijn ambassadeteamgenoten mee om Annika, ondersteund door Olivier, ons te laten uitdagen om het een stapje hoger te zetten en 45 minuten alles te geven. Voor mij is er geen beter gevoel dan een Spinsessie te hebben voltooid tijdens het fietsen naar muziek luisteren en constant uitgedaagd worden om meer te doen. Hoewel ik geen geweldige danser ben (en niet kan springen), bieden de Jympa-lessen en andere sessies die tijdens de week hier in Brussel worden gehouden ook een kans om aan algehele fitness te werken.

De motivatie om Frikis bij te wonen is er altijd met mijn collega’s en we herinneren elkaar constant aan komende sessies. Wat is tenslotte een betere manier om andere mensen buiten de werkplek te ontmoeten dan in een oefenomgeving waar iedereen gericht is op het afmaken van de sessie met als bonus een hoop plezier!

Benieuwd waar Shane het over heeft? Dan kun je met hem meedoen aan een van onze vele Spin-sessies op. Spinning Distance met Annika op dinsdag om 12: 30-13:15, Spinning Distance  met Vasileious / Thibaud om 19:15-20: 15 op donderdag en en Spinning Interval om 15:30-16:30 op zondag.

 


Wil je je Friskis ledenervaring delen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@friskis.be met “Lid zijn » als onderwerp.

0 Comments

  To leave a comment, click here

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Volgende sessies

   9jul7:00 pm- 8:00 pmMedium7:00 pm - 8:00 pm Etterbeek - Sport center De Maalbeek, Rue du Clocher 22 - 1040 EtterbeekLesgever: Lies
   Commentaren:
   Max 18 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

   9jul7:15 pm- 8:15 pmSpinning Intervals7:15 pm - 8:15 pm JIMS Bxl Jourdan, Rue de Gray / Graystraat 54, 1040 EtterbeekLesgever: Annika L.-H.
   Commentaren:
   Max 11 participants - Click on Session Name to see Event Details and Subscribe

   Naar de kalender

  • Nog geen lid? Abonneer je op onze nieuwsbrief

  • Newsletter

  • Volg ons op Facebook

   facebook twitter
   X

   Send this to friend